My Jio Quiz Answer 14th May : Jio Tata Salt IQL Quiz

Hello Guys,

In the period of lockdown, Jio already launched their associate app, Pos Lite, for us to give a chance to earn money by staying home. Now they introduce a My Jio Quiz organized by Tata Salt. By answering Jio Tata Salt IQL Quiz you can get 1 GB free data from Jio daily.

Here we are going to help you by giving correct answers to this quiz. Join My Jio Tata Salt IQL quiz, answer all correct questions, and chance to earn free internet today.





(MyJio Tata Quiz Answer, Daily Jio Quiz Answer, Free 1 GB Jio Quiz, Tata Salt IQL Jio Quiz)

 


How to play Jio Tata Quiz?

 

1. Download My Jio app or Update MyJio app

 

2. Now go to Jio Engage tab on My Jio App

My Jjio Quiz Answer

3. And click on Jio Tata Salt IQL quiz banner

 

4. Choose the language as English or Hindi that suitable you

 

5. Now click “Take A Quiz” to play today’s quiz

Suggetion: Play Mobikwik Corona Virus Quiz – Win Supercash

 

 

My Jio Quiz Answer 14 May

Jio Tata Salt IQL Quiz 14th May 2020 – English

 

Q1. Which media group was the first private network to broadcast over television? RockzTricks.com

Ans: R-Zee Group-T

Q2. Who was the First acting PM of India after the death of Jawaharlal Nehru? RockzTricks.com

Ans: R-Gulzarilal Nanda-T

Q3. Which 13th-century scholar is known as the “Parrot of India” (Tuti-e-Hind) and “father of Urdu literature”? RockzTricks.com

Ans: R-Amir Khusro-T

Q4. Humnava’ is the name of a group of artists who perform which of the following? RockzTricks.com

Ans: R-Qawaali-T

Q5. The walls of which of these sites are mostly pictorial versions of Jataka Tales? RockzTricks.com

Ans: R-Ajanta Caves-T

Q6. Which organisation was set up in 1920, and it became centralized in the year 1951 and Its job is to categorize something into 4 categories? RockzTricks.com

Ans: R-Central Board For Film Cerification-T

Q7. Who was the first CAG (Comptroller and Auditor General) of India? (1948-1954) RockzTricks.com

Ans: R-V Narhari Rao-T

 

 

Q8. Motley theatre company was started in 1979 by Benjamin Gillani and which other actor? RockzTricks.com

Ans: R-Nasseruddin Shah-T

Q9. Which Chief Justice of India also served as the acting president of India? 

RockzTricks.com

Ans: R-M Hidayatullah-T

Q10. Which Indian playwright is best known for an english language play called Tughlaq? RockzTricks.com

Ans: R-Girish Karnad-T


Jio Tata Salt IQL Quiz 13th May 2020 – English

 

Q1. Which Rohit Shetty film has a similar sounding name with a film by Hrishikesh Mukherjee, that was released in 1979? RockzTricks.com

Ans: R-Golmaal-T

Q2. Which of the following films was the first in sequence among the Apu Trilogy films? RockzTricks.com

Ans: R-Pather Panchali-T

Q3. Which long distance train category name translates to ‘non-stop’ in Bengali? RockzTricks.com

Ans: R-Durronto-T

Q4. The maximum mass of a stable white dwarf star was first discovered by which Indian scientist? RockzTricks.com

Ans: R-Subrahmanyan Chandrasekhar-T

Q5. Which is the biggest, highest, and tallest dam in India? RockzTricks.com

Ans: R-Tehri Dam-T

Q6. Which annual thirteen-day Indian classical music festival is held in Ahmedabad since 1980? RockzTricks.com

Ans: R-Saptak-T

Q7. Found in abundance in the Himalayas, Kaiser – i – Hind is a type of which of these animals? RockzTricks.com

Ans: R-Butterfly-T

 

 

Q8. In 2010, which animal was declared as the National Heritage Animal of India by the Environment Ministry? RockzTricks.com

Ans: R-Elephant-T

Q9. Which of the following words is not found on the preamble to the constitution of India? 

RockzTricks.com

Ans: R-Legality-T

Q10. In 1965, who chanted ‘Jai Jawan Jai Kisaan’ for the first time while addressing a rally? RockzTricks.com

Ans: R-Lal Bahadur Shastri-T


Jio Tata Salt IQL Quiz 12th May 2020 – English

 

Q1. Although Nominated For Nine Filmfare Awards, Which 1975 Film Ended Up Winning Only One Award – M. S. Shinde For Best Editing? RockzTricks.com

Ans: R-Sholay-T

Q2. The Arravali Mountain Range Does Not Fall Under Which Of These States? RockzTricks.com

Ans: R-Gujarat-T

Q3. In 2017, Amitabh Bachchan & Which Actress Was Chosen As The New Brand Ambassadors For The Incredible India Campaign? RockzTricks.com

Ans: R-Priyanka Chopra-T

Q4. Mutua/Abhla Textile From Gujarat Primarily Uses Which Of These Decorative Items On Clothing? RockzTricks.com

Ans: R-Mirrors-T

Q5. Which School Of Art From Bihar Was The World’s First Independent School Of Painting Which Dealt Exclusively With The Commoner? RockzTricks.com

Ans: R-Patna Qalam-T

Q6. Which Indian State Is Known For Its Muga Silk Sarees That Are Handwoven With Gold And Silver Zari? RockzTricks.com

Ans: R-Assam-T

Q7. Which Town In Virudhunagar District Of Tamil Nadu Is Known For Its Firecracker Production? RockzTricks.com

Ans: R-Sivakasi-T

 

 

Q8. Which Coloured Cap Was Awarded To The Highest Run Scorer In The Indian Premier League? RockzTricks.com

Ans: R-Orange-T

Q9. Which Alternate Name For Lord Shiva Derives From The Fact That He Consumed The Poison Emanated During The Samudramanthan? 

RockzTricks.com

Ans: R-Neelkanth-T

Q10. Which Bank Was Set Up Based On The Recommendations Of The Hilton–Young Commission In 1935? RockzTricks.com

Ans: R-RBI-T


.Jio Tata Salt IQL Quiz 11th May 2020 – English

 

Q1. The President Of India Has Two Holiday Homes. One Of Them Is In Shimla, Where Is The Other Holiday Home? RockzTricks.com

Ans: R-Hyderabad-T

Q2. In 1980, Who Became The First Indian To Win The All England Open Badminton Championship? RockzTricks.com

Ans: R-Prakash Padukone-T

Q3. In 1872, Under Which British General Was The First Census Of India Conducted? RockzTricks.com

Ans: R-Lord Mayo-T

Q4. Which Year Is Known As The ‘Year Of The Great Divide’ In The Demographic History Of India? RockzTricks.com

Ans: R-1921-T

Q5. Lok Sabha And Rajya Sabha Compete For The Raghuramaiah Cup. Which Sport Do The Teams Play? RockzTricks.com

Ans: R-Cricket-T

Q6. Omkara, Maqbool, And Haider Are Bollywood Movies Based On Works Of Which Playwright? RockzTricks.com

Ans: R-William Shakespeare-T

Q7. Who Is The Only Indian To Win The Abel Prize In Mathematics? RockzTricks.com

Ans: R-Shrinivas Vardan-T

 

 

Q8. Akhtari Bai Faizabadi Is A Legendary Gazal Artist. Which Name Do We Better Know Her By? RockzTricks.com

Ans: R-Beghum Akhtar-T

Q9. Akhtar Bai Faizabadi Is A Famous Ghazal Artist. By What Name Do We Know Him Better? 

RockzTricks.com

Ans: R-Begum Akhtar-T

Q10. Who Among The Following Became The First Minister Of Education In Independent India? RockzTricks.com

Ans: R-Maulana Abul Kalam Azad-T


Jio Tata Salt IQL Quiz 10th May 2020 – English

 

Q1. Which renowned industrialist, known by his eponymous company was a close confidante of MK Gandhi, calling him his 5th son? RockzTricks.com

Ans: Jamnalal Bajaj

Q2. Known as the Lake City, where would you find the iconic Pichola Lake in India? RockzTricks.com

Ans: Udaipur

Q3. Born in 1823 and credited with opening the 2nd textile mill in India, he was the first Indian to be appointed the President of Ahmedabad Municipality in 1885. Who is this, known as architect of modern Ahmedabad? RockzTricks.com

Ans: Ranchhodlal Chhotalal

Q4. First manufactured in 1954, and modelled after the Morris Oxford, this legendary car stopped production in 2014. What car? RockzTricks.com

Ans: Ambassador

Q5. Which Indian spinner has the nickname as ‘The Turbanator’? RockzTricks.com

Ans: Harbhajan Singh

Q6. Which traditional Indian game, similar to hopscotch, is played on a single foot? RockzTricks.com

Ans: Langdi

Q7. Which Indian musical instrument consists of a set of eighteen porcelain cups of varying sizes? RockzTricks.com

Ans: Jaltarangam

 

 

Q8. Which musical instrument was played by Lord Ganesha and Nandi to accompany Lord Shiva’s Tandava? RockzTricks.com

Ans: Mirdangam

Q9. Palden Thomgyul Namdyal was the last king of which of the following places? 

RockzTricks.com

Ans: Sikkim

Q10. How many members represent the State of Mizoram in the Upper House of the parliament of India? RockzTricks.com

Ans: 1

 


Jio Tata Salt IQL Quiz 9th May 2020 – English

 

Q1. Who was the First Indian to Make to the cover of Time Magazine? RockzTricks.com

Ans: Mahatma Gandhi

Q2. In which Indian jail would you find wards named after Sachin Tendulkar and Vinod Kambli? RockzTricks.com

Ans: Tihar Jail

Q3. Which of the following organisation’s logo was created by M S Sethi? RockzTricks.com

Ans: Election Commission Of India

Q4. Where was India’s first and only floating post office inaugurated in August 2011? RockzTricks.com

Ans: Srinagar

Q5. Born as Ramchandra Panduranga Yawalkar, which leader’s first name means ‘General’? RockzTricks.com

Ans: Tatya Tope

Q6. The Battle of Surat was fought in 1664 between Mughals and which other kingdom? RockzTricks.com

Ans: Marathas

Q7. Mahant Bharatdas Darshandas is the only voter from which location, for whom a special polling booth is setup during every election? RockzTricks.com

Ans: Banej

 

 

Q8. The famous battle of Kohima was fought in which year? RockzTricks.com

Ans: 1944

Q9. Born Mohan Makhijani, but famously known as MacMohan this hindi character actor passed away in 2010. What famous role did he play in the film Sholay? 

RockzTricks.com

Ans: Samba

Q10. If the British Government Honours for Hindus was Rao Bahadur, and for Sikhs was named Sardar Bahadur, what was the honor for Muslims and parsis called? RockzTricks.com

Ans: Khan Bahadur

 


Jio Tata Salt IQL Quiz 8th May 2020 – English

 

Q1. Which popular Indian show started as a way of introducing meditation and yoga to its young audience to strengthen the seven Chakras of the body through Kundalini Yoga thereby becoming a superhuman? RockzTricks.com

Ans: Shaktiman

Q2. Which gifted genius’ encounter of the book ‘A Synopsis of Elementary Results in Pure and Applied Mathematics’ by GS Carr at a young age of 16 is generally acknowledged as a key element in awakening the genius of this man ‘who knew infinity’? RockzTricks.com

Ans: Srinivasa Ramanujan

Q3. Which political leader authored the book ‘My Country, My Life’, and was born in Karachi? RockzTricks.com

Ans: L K Advani

Q4. What was started on the recommendation of the Macaulay committee in 1922? RockzTricks.com

Ans: UPSC

Q5. Which Indian organization’s commercial and marketing arm is quite fittingly named the Antrix Corporation? RockzTricks.com

Ans: ISRO

Q6.Which infamous and controversial per s was born in a Marathi family and was brought up as a girl, having his nose pierced with a nose-ring which gave him the nickname everyone knows him by? RockzTricks.com

Ans: Nathuram Godse

Q7. Which popular character’s Indian version is the character of a simple boy named Pavitr Prabhakar who moves to Mumbai with his Aunt Maya and Uncle Bhim, befriends the popular girl in his school Meera Jain and fights a local crime lord named Nalin Oberoi? RockzTricks.com

Ans: Spiderman

 

 

Q8. According to the Vayu Purana, which river flows through Kurukshetra? RockzTricks.com

Ans: Drishadvati

Q9. Which Indian state attained statehood on 21st January 1927? 

RockzTricks.com

Ans: Tripura

Q10. Who was the first governor of united province of Independent India and was INC president from 1925 to 1926? RockzTricks.com

Ans: Sarojini Naidu

My Jio Tata Sat

Leave a Comment

%d bloggers like this: